Wielotematyczne i diabelskie!
Nie jesteś zalogowany.
Myślę, że dobrym pomysłem byłoby zrobienie serwisu galerii. W stylu powiedzmy coppermine gallery.
Żeby użytkownik w prosty sposób mógł dodawać swoje zdjęcia, tworzyć kategorie, do tego opisy przy zdjęciach, dział na hasło, tylko dla znajomych i tak dalej.
Oczywiście, są już portale umożliwiające tworzenie galerii, ale większość z nich ogranicza się do wstawiania swoich grafik/fotografii i tyle.
A przydało by się coś, umożliwiającego tworzenie takiej własnej, prywatnej galerii.
Aby wyglądała chociażby jak ta - http://www.kliczka.cho.pl/gal/index.php?cat=1 (tutaj oparta na wordpress + coppermine
Coś w stylu deviantarta, digarta i tak dalej? Skąd młodzi blogowicze masowo kradną grafiki i je przerabiają bez pytania?...
Nie jestem do końca przekonana.
worldblogcafe.com
wsjo tam możesz ciupnąć
Grafikę można zabezpieczyć znakiem wodnym. Prezentacja jest wskazana. Jestem za. W oglądaniu i ocenie jakości zdjęcia znak wodny nie przeszkadza. Przy rozbudowanej formie galerii można je od razu sprzedawać.
tyglo napisał:
Grafikę można zabezpieczyć znakiem wodnym.
Znak wodny zawsze mozna usunąć ![]()
Tak tylko już takie serwisy już są i potrzebują mega serwera na trzymanie tej grafiki i na transfer - moim zdanie odpada ze względu na koszty.
-----------------------------------------------------------------
wzory cv
Ostatnio edytowany przez jaro65 (2010-03-04 15:55:36)